top of page

WORKSHOP
 

Varmt velkommen til våre workshops. 

 

Namasté

YOGA OG LUNCH I HVERVENBUKTA

Yoga og lunch i hvervenbukta kan alle delta på. Kl 10.00 møtes vi ved havet og gjør yoga som passer for alle. I klassen gjøres rolige øvelser som alle mester, uansett alder, erfaring med yoga, eller om du er stiv som en stokk 😀.

Kl 11.00 spiser vi felles lunch hos Anne på landet. Her dekkes langbord med de herligste retter, både for voksne og barn. 

Ved allergier gi beskjed, slik at det kan hensyntas.

Lørdag 3. juni. 2023. Kl10.00

Voksen kr 250,-

Barn kr 150,- opptil 12 år.

Påmelding innen 20.5.2023 pr mail til post@iyoga.no

IMG_4656.jpeg

LUKSUS YIN IYOGA

Søndag 8.1.2023  kl 18.30-20.00 Børre og Carina

Søndag19.3.2023 kl 18.30-20.00.  Anne Kristine og Børre

Pris: 350,- pr gang.

Presiser i påmelding hvilken dato du booker plass på

Eksklusiv workshop med to lærere som tilrettelegger øvelser og guider deg slik at du får løst opp i stiv og spent muskulatur. I tillegg benyttes eteriske oljer som supplement og støtte i enkelte øvelser.
Pusten er sentral når du gjør øvelser i Luksus Yin iYoga. Rolig dyp pust skaper ro i kropp og sinn og reduserer mentalt stress. I Luksus Yin iYoga gjør du øvelser som tøyer i muskulatur og bindevev, samtidig som du guides til å slapper av i kropp og sinn. Du vil du motta massasje (utgår dersom restriksjoner) og assistering når du er i øvelsene, dette hjelper deg deg inn i total avspenning slik at du kan gå dypere inn i øvelsen/tøyningene.

Øvelsene i Luksus Yin iYoga stimulerer veskeproduksjon og sirkulasjon av væske i muskulatur, fasia, bindevevet og rundt ledd. Økt sirkulasjon reduserer muskel og leddsmerte, øker beveglighet som etterlater følelsen av en mykere kropp. Luksus Yin iYoga gir for mange økt søvnkvalitet.

 

Yoga kombinert med eteriske oljer stimulerer sanse- og nerve- og muskelsystemet, øvelser og oljer supplerer hverandre. Duften og påføring av oljer på hud forsterkes gjennom yogaøvelsene og omvendt. Eteriske oljer utvinnes fra blant annet planter, røtter, trær, frø og blomster. Oljene er flyktige og fordamper raskt i kontakt med luft, effekten virker derfor både gjennom påføring på kroppen og ved innånding. 

 

Luksus Yin iYoga passer for alle. Når du deltar på Luksus Yin iYoga vil du oppleve å være tilstede her og nå. Du vil kjenne at avspenning tar plass i kropp og sinn, og at du kan “lande”. I Luksus Yin  iYoga du vil oppleve hvor godt det er med egentid, og at du kan slippe taket på kravene i hverdagen. Følelsen av smerter reduseres og pusten får plass i kroppe

IMG_4161.jpeg

YIN IYOGA OG GONGBAD

Søndag 29.1.2023kl 18.30-19.45

Søndag 5.3.2023 kl 18.30-19.45

Pris: kr. 310,- pr gang.

Belast klippekort med 75 minutter.

Lærere: Børre og Carina

Presiser i påmelding hvilke dato du booker plass på.

Yin iYoga og Gongbad gir deg avspenning, avkobling og god tøyende øvelse mens du bades i lyden og vibrasjoner fra gongene. Yin øvelser samt lyd og vibrasjoner fra gongen øker oppmerksomt nærvær og tilstedeværelser. Gongbad gir opplevelse av å “reise” i et tid- og stedløst rom som leder deg inn i en dyp meditativ tilstand som virker styrkende på nervesystemet. Lyd og vibrasjon bringer hjernen ned i theta-bølgefrekvens, en tilstand hvor du er i en våken drømmetilstand og som gir dyp avslapning.
Yin iYoga og Gongbad består av to deler. Første del består av enkle bevegelighetsøvelser hvor det gis instruksjoner slik at du kan ha fokus på pust og avspenning. Deretter legger du deg god tilrett for å ta imot Gongen`s lyd og vibrasjon. Hvert Gongbad er en unik oppleves og er forskjellig fra gang til gang, og fra person til person.

Opplevelsen er i øyeblikket, og kan være i endring underveis. Gongbad gir total avspenning samt vekker og stimulerer dine sanser. Vi oppmuntrer deg til å være åpen og til å ta imot de inntrykk og uttrykk som kommer til deg.

IMG_5453.JPG

YOGA FOR HELE FAMILIEN

Søndag 8.1.2023 kl. 10.00-11.00

Søndag 29.1.2023 kl. 10.00-11.00

Søndag 5.2.2023 kl. 10.00-11.00

Søndag 5.3.2023 kl. 10.00-11.00

Søndag 19.3.2023 kl 10.00-11.00

Lærer Julia

Pris: kr 250 for en voksen og ett barn. Kr 50 pr. ekstra barn eller voksen. 

Presiser i påmelding hvilke dato du booker plass på.

Yoga for hele familien er en “vanlig” yogaklasse som er inspirert av Mediyoga. I løpet av klassen gjør alle deltaker de samme øvelsene. Øvelsene er tilpasset slik at de passer for alle, både barn, ungdom, foreldre og besteforeldre. Her kan dere komme sammen og nyte yoga sammen:-)
I løpet av klassen vil det gjøres rolige øvelser, og øvelser med mer bevegelse. Tøyende- og balanse øvelser, samt pusteøvelser gir ro for både i kropp og sinn.
Når du deltar på Yoga for hele familien, vil du lære øvelser som hjelper deg til å roe ned når du er stresset. Øvelser du kan gjøre dersom du ikke får sove, og øvelser som gir deg mer energi når du kjenner at du er sliten.
Tempo i klassen, og øvelsene er satt sammen slik at barn fra 4-5 års alder, ungdom og voksen kan delta, og slik at alle vil få utbytte av øvelsene. 

Varmt velkommen til Yoga for hele familien.

Bilde 18.12.2022 klokken 16_edited.jpg

BABYMASSASJE FOR MOTORISK UTVIKLING

Søndag 8.1.2023 kl. 11.15-12.15

Søndag 29.1.2023 kl. 11.15-12.15

Søndag 5.2.2023 kl. 11.15-12.15

Søndag 5.3.2023 kl. 11.15-12.15

Søndag 19.3.2023 kl 11.15-12.15

Lærer Julia

Pris: kr 300. 

Kan delta inntil to voksen og to barn. 

Presiser i påmelding hvilke dato du booker plass på.

Babymassasje for motorisk utvikling passer å delta på fra rett etter fødsel, til babyen er ca. 18 måneder. Programmet som gjøres i babymassasje for motorisk utvikling egner seg for alle babyer.  I tillegg til at massasjen er støttende for motorisk utvikling, gir massasje en fin tid sammen, og den  gjør din baby blir rolig og avslappet.  En rolig og glad baby spiser godt, sover godt og vokser fort.
Babymassasje for motorisk utvikling er også spesielt støttende for baby med motoriske utviklingsforsinkelser,  «floppy» eller stiv baby samt for baby født ved hjelp av keisersnitt. 

På workshopen lære du hvordan du kan støtte og bistå din baby til å nå utviklingsmessige motoriske milepæler som rulling, sitting og krabbing. Du vil lær hvordan utføre myke og rolige massasje-bevegelser for armer,bein, rygg, bryst og mage.  Som gir grunnlag for vekst og motorisk utvikling. Berøring og tid sammen styrker emosjonell tilknytning og utvikling, som gir glade og friske barn.
Fra vi er nyfødt påvirkes vårt nervesystem gjennom det vi gjøre og erfarer. Ro, tilstedeværelse og  berøring stimulere vårt nervesystemet til å produsere hormoner som fremmer tilknytning,  og øker gode følelser som omsorg og kjærlighet både for foreldre og babyen. 

Under workshopen benytter Julia en massasje-dukke for å vise hvordan utføre massasje og øvelser. Avhengig av babys alder og fysiske utvikling vil det fokuseres på forskjellige milepæler. Hver baby er unik og har sitt eget tempo. Vi tilpasser etter babyens behov. Babyen kan ha på klær når den mottar massasje.    

YOGAGYM FOR SMÅBARN SAMMEN MED FORELDRE

Søndag 5.3.2023 kl. 9.00-9.45

Søndag 19.3.2023 kl. 9.00-9.45

Lærer Julia

Pris: kr 250 for en voksen og et barn.  Kr 50 pr. ekstra person i samme familie.

 

Yogagym for småbarn sammen med foreldre passer for barn fra 1 til 4 år.
Foreldre er med i timen og tar aktiv deltakelse i øvelsene sammen med barnet. Øvelser som gjøres er en kombinasjon av tøyende øvelser, lekende øvelse som for eksempel rulle og lage bru, samt rolige avslappende øvelser. I øvelsene bistår foreldre sitt barn. Eksempelvis når barnet eri tøyende øvelser, når barnet skal rulle, lage bru og slappe av. Øvelsene i Yogagym for småbarn sammen med foreldre, støtter og bidrar positivt til motorisk utvikling for barnet. Denne klassen er “neste steg” etter Babymassasje for motorisk utvikling. 
Klassen avsluttes med at foreldre gir sitt barn en kort avslappende massasje.

Tar gjerne med vann og ha på behagelig klær. Både foreldre og barn:-)

mindful restorative.png

YOGASPA

Dato kommer

Lærer: Kaya

Pris kr 350,- pr gang.

Presiser i påmelding hvilke datoer du booker plass på.

Dyrk stillheten og brems ned i Yogaspa/restorative yoga. Yogaspa/restorative yoga passer for alle, og spesielt for deg som ønsker å oppleve total hvile for å skape overskudd og energi.

 

Å kombinerer restorative yoga med yoga nidra kommer du til fullstendig avslapning, og du vil oppleve å være helt tilstedeværelse i deg selv. I restorative yoga og yoga nidra benytter du dine sanser som også kan være helbredende for mental og fysisk helse. 

 

Restorative yoga er en yogapraksis hvor du blir i øvelsen i flere minutter, og som bringer deg inn i dyp avslappning. Øvelsene inviterer kropp, sinn og ånd til å frigjøre spenninger og stress.
Restorative yoga  kan være en viktig praksis i å balansere det raske livet i det moderne samfunnet, og den kroniske overbruken av teknologi mange av oss har. 

Gjennom stillhet og oppmerksomhet vendt inn i deg selv får du dyrket nøklene til egen helbredelse. 

 

Yoga Nidra blir ofte omtalt som  "yogienes søvn" eller "yogisk søvn". Yoga nidra er en gammel tradisjon innen yoga hvor avslapningsteknikk og guidet meditasjon bringer personen i en tilstand av bevissthet som er mellom søvn og våken tilstand. Det sies at en time med yoga nidra kan tilsvare fire timer dyp nærende søvn. Mange opplever at stress, tretthet, angst og spenning reduseres, og at avspenning og tilstedeværelse nærer kroppen, sinnet og ånden. 

I yoga nidra guides du gjennom kroppsskanning og du inviteres til å identifisere en sankalpa.
En sankalpa er en intensjon/et løfte du danner/beslutter i en avspent tilstand, som har til hensikt at du i “dypet” av deg selv setter et mål du ønsker å oppnå. Når du er i en avspent tilstand, som Yoga nidra bringer deg inn i, vil din sankalpa (intensjon/besluttnig/mål) lettere integreses både psykisk og fysisk ,og kan slik bistå til at du forankrer ditt ønske og bedrer din vilje til bevisst og ubevisst arbeide mot ditt mål/din intensjon. 

Praktisk informasjon:

Ha på behagelige, varme klær. Ta gjerne med en vannflaske. 

Ta med rent håndkle du kan legge over bolster og klosser dersom du skal låne. Bring gjerne med eget pledd og øyeputer/stoffstykk (skjerf) til å dekke øyne med.

IMG-4371.jpeg

 MÅNESEREMONI

Dato kommer.

Lærere: Kaya 

Varmt velkommen til månesirkel

 

Hos iYoga har vi skapt et trygt sted hvor du kan utdype praksisen.

I månesirklene dykker vi dypt inn i månen og fasene hennes, lærer mer om den trefoldige gudinnen som hun er, astrologi, guidede meditasjoner, pust og bevegelse.

Praksisen handler om å finne den indre utstråling gjennom et klart sinn og åpent hjerte.

Månen og hennes faser gir oss muligheten til å komme tilbake til rytmen. I månesirklene samles vi for å skape et varmt, trygt og helbredende miljø. 

  

Ha på behagelige klær som holder deg varm. Det vil være relativt lite bevegelse. Under sirkelen kan du gjøre notater, så ta gjerne med penn og notatblokk. 

 

Du er hjertelig velkommen til å ta med deg krystaller, blomster eller en personlig gjenstand du kan legge på alteret. Du kan da lade dine krystaller og personlige gjenstander med gode vibber og energi. 

Du kan låne utstyr hos oss, eller så kan du gjerne ta med din egen matte, pledd o.l

IMG_3242_edited.jpg

YOGA I HVERDAGEN

Dato kommer

 

I hverdagen kan mange oppleve at de ikke har nok tid til å trene lange økter. Tiden strekker bare ikke til. Tidsklemma tar deg!

 

Ønsker du lærer deg hvordan du kan få inn noe aktivitet i hverdagen, uten å måtte sette av mye tid? Ønsker du å lære deg hvordan du kan få inn litt aktivitet i hverdagen, og hvordan  noen dype pust kan gi overskudd og øke konsentrasjon? Da er denne workshopen perfekt for deg.

 

På workshopen, Yoga i hverdagen øver du på noen korte sekvenser som du kan gjøre i hverdagen, i den såkalte "mellomtiden" mellom plikter og gjøremål, eller når du “venter”. 

Du vil lære hvordan styrke og yoga kan flettes inn i  hverdagsaktiviteter, og hvordan du kan bruke den tiden du har. Du vil lære hvordan små tiltak i hverdagen kan ha god effekt. Sekvensene vi øver på viser deg hvordan styrkende øvelser kan flette inn i hverdagsaktiviteter. Du vil også lærer teknikker for å roe ned hodet, og  øve på noen pusteøvelser som du kan brukes i stressende øyeblikk i hverdagen.

 

Yoga i hverdagen passer for alle. Nye som erfarende med yoga.

monasterska-sesja-joga-czestochowa-47.JPG

FUNDAMENTER TIL EN STERK YOGAPRAKSIS

Dato kommer. 

I denne workshopen lærer du mer om hvordan du kan utføre enkelte yogaøvelser for å få mer utbytte og bygge et sterkt fundament i øvelsene. Workshopen gir deg innblikk i kroppens anatomi og i "yogaanatomi" i flere grunnleggende stillinger.

 

Mange kan praktisere yoga, uten å reflektere over hva de ulike stillinger gjør for kroppen, og hvordan øvelsen kan utføres for å få godt utbytte av stillingene. I workshopen lærer du hvordan du kan aktiverer ulike muskler i øvelsene, og hva du oppnår for kropp og sinn ved å  praktisere/utføre stillingene. 

Ønsker du å lære mer og fordype deg i enkelte øvelser, og få fremgang i din yogapraksis? Da skal du booke plass på denne workshopen. Er du ny i yoga, og har lyst å lære mer om hvordan bygge et sterk fundament, passer også workshopen for deg.  

I Fundamenter til en sterkt yogapraksis vil du lære mer om hovedprinsipper og fordype deg i øvelser som  blant annet chaturanga dandasana (push-ups), urdva mukho savasana (hunden som ser opp), adho mukho savasana (hunden som ser ned), trikonasana (triangel). Du vil også lære å synkronisere pust og bevegelser og kjenne hvordan pusten bidrar til at du kan flyte gjennom surya namaskara A og B (solhilsen A og B). Teknikker du lærer i workshopen vil gi deg unike verktøy slik at du får en sterk og effektivt yogapraksis. 

 

Fundamenter til en sterkt yogapraksis passer til alle

bottom of page