top of page
VÅRE KLASSER

Her kan du lese  om våre klasser.
For å hjelpe deg å velge klasse, har vi kategorisert klassene med tempo og nivå. Tempo referer til hvor raskt vi skifter mellom øvelsene og nivå indikerer kompleksiteten i klassen. I alle klasser vil iYogas lærere gi deg instruksjoner og lære deg hvordan du kan benytte ulike tilpasninger slik at du får utbytte av øvelsene og opplever mestring. Timene vil også 
preges av instruktørens måte å formidle yoga. 

 

Tempo

Rolig tempo:

Myke og rolige bevegelser som både kan holdes over tid eller gjøres i et behagelig tempo som er lett å følge.  Du blir ikke svett, men vil oppleve å ha beveget kroppen på en god måte. 

Moderat tempo:

Instruksjoner som er lett å følge for alle. Du kan bli varm og kanskje svett i klasser med moderat tempo, men du vil fortsatt oppleve å ha god tid mellom øvelsene, og når det gis instruksjoner og veiledning. 

Raskt tempo:

Instruksjon og bevegelse mellom øvelsene foregår i et raskt tempo. Dynamikk og tempo i klassen gir varme og du kan kjenne at pulsen øker. 

Nivå

Nivå 1: 

Enkle overganger mellom øvelsene som alle mestrer. Det jobbes ferdig i ett plan før det gjøres øvelser i neste plan. Slik unngår du hyppige skifter mellom liggende, sittende og stående øvelser. 

Nivå 2: 

Variert og tilpasset øvelsesutvalg som gir opplevelse av mestring. Skiftene mellom de ulike plan er lett å følge. Ingen avanserte balanseøvelser eller bindinger. 

Nivå 3:

Kan inneholde avanserte og krevende øvelser som eksempelvis bindinger og balanseøvelser. Bevegelse og skifte i alle retninger samt plan kan gjøres raskt og hyppig.

YOGA MOT STESS rolig tempo nivå 1

Yoga mot stress er en teraputisk yogaform basert på Mediyoga. På kurset gjøres restorative øvelser som redusere og forebygger for stress, og som etterlater ro og avspenning. På kurset vil du gjøre myke rolige bevegelighetsøvelser som  løser opp i spent muskulatur.

Pusteøvelser, meditasjon og rolige øvelser redusere og forebygge for fysiske og mentalt stress. Øvelsene som gjøres i Yoga mot stress påvirker vårt autonome nervesystem, slik at du lettere kan etablere en indre ro. Når du deltar på Yoga mot stress vil du kjenne at du skaper en god energi i kropp og sinn, og du vil oppleve å få mer energi. Yoga mot stress passer for alle som ønsker å gjøre rolig yoga som etterlater en god følelse av ro og avspenning. 

Mandager kl 17.45-18.45

Pris fast plass på ett helt kurs kr. 1350,-

Kurs 2: Uke 9-24. Ikke kurs uke 14, 15, 18, 20 og 22.

Anita underviser Yoga mot stress. Hun er Mediyoga lærer og hennes klasser inspireres av ulike Mediyoga programmer. Anita har en unik evne til å skape en varme som inviterer til å gi slipp. Hun møter deg hjerte til hjerte, og formidler yoga på en måte som gjøre at du kan lande i øyeblikket. I yoga mot stress vil Anita tilrettelegge for at får en god yoga opplevelse, og øvelser som kjennes godt ut i kropp og sinn.

 


 

DYNAMISK YOGA vi tilbyr klasser med moderat og raskt tempo nivå 2 og 3

IMG_5328.jpeg

Dynamisk yoga er en klasse hvor du gjør øvelser for hele kroppen. I løpet av klassen vil du gjøre styrkende, tøyende og avslappende øvelser. I dynamisk yoga vil du gjøre både  dynamiske og statiske øvelser, som er styrkende for ben, mage, rygg, armer og skuldre, og som løser opp i stiv og spent muskulatur.  Når du deltar på Dynamisk yoga vil du få veiledning og alternativer slik at du får utbytte av øvelsene og opplever mestring.

I Dynamisk yoga er det en nysgjerrig og utforskende tilnærming til yoga. Du vil oppleve at det er en lett og uhøytidelig stemning og en inkluderende atmosfære i klassen. Etter klassen kjenner du at kroppen er mykere og fylt av følelsen av letthet og glede. 

Dynamisk yoga passer for alle som ønsker å gjøre yoga med varierte bevegelser. Velg den klassen som har det tempo og nivå som passer for deg. 

Mandag kl 19.00-20.00 underviser Sunniva Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2.

Når du deltar på denne klassen vil du oppleve å ha god tid i alle øvelsene. Ønsker du å delta på en klasse med en god balanse mellom dynamiske øvelser med moderat belastning, og rolige øvelser som tøyer og løser opp i spent og stiv muskulatur passer denne klassen for deg. Klassen avslyttes med en lang avspenning som etterlater en unik ro i kropp og sinn. 

Sunniva er en lærer som du umiddelbart vil oppleve varme fra. Hun utstråler varme og omsorg. Når du deltar på Sunnivas klasse vil du oppleve at hennes ro og tilstedeværelses smitter over på deg. Hun formidler og underviser yoga slik at du vil oppleve mestring.  

Du vil også kjenne i kropp og sinn hvordan hun knytter sammen fysisk og mental tilnærming til yoga. 

Pris fast plass hele våren kr 2650,- Ikke yoga uke 8, 14, 15, 18 og 20.

Sunniva møter du også på Yin yoga mandager. 

Tirsdag kl 20.15-21.30 underviser Kaya Dynamisk yoga moderat til raskt tempo nivå 2-3.

Når du deltar på Kayas Dynamisk yoga  vil du oppleve hvordan yogaens fysiske, mentale og emosjonelle side møtes på en naturlig måte. Kaya har en unik evne til å flette inn yogaens filosofien når hun underviser. Hun deler og snakker om temaer og anekdoter som gir mulighet til ettertanke, og til å reflektere over egen livssituasjon. I Kayas Dynamisk yoga  klasser vil du også få mulighet til å leke med utfordrende stillinger og ulike balanseøvelser. I er variert tempo formilder Kaya yoga på en behagelig og rytmisk måte, som leder deg inn i øvelsen på en meditativ måte. I solhilsen vil du oppleve at du flyter med, og at øvelsene skaper varme. I stående stillinger får du mulighet til å bli i flere pust ,som utfordrer statisk styrke. Kaya er opptatt av at du skal oppleve mestring og få mulighet til å dykke dypere inn i den fantastiske verdenen av yoga. 

Pris fast hele våren kr 3870,- Ikke yoga uke 8, 14,15 og 20.

Kaya møter du også på Yoga mot stress mandager.

 

Onsdag kl 20.30-21.30 underviser Anna Dynamisk yoga rask tempo nivå 2. 

I denne klassen vil du få noe mer fysiske krevende øvelser. Tempo kan til tider være raskt slik at du vil oppleve at pusten og pulsen øker. Liker du å bli varm, sliten og kjenne at du har trent, passer Dynamisk yoga raskt tempo nivå nivå 2 med Anna for deg. 

Anna er en lærer som underviser fysiske krevende klasser på en slik måte at du klarer og motiveres til å gi det lille ekstra. Hun har alltid et smil som smitter, og en positiv energi som fyller rommet. Anna har lang og bred erfaring fra yoga, styrketrening og kondisjonstrening. Når du deltar på Annas klasser, vil du oppleve at hun benytter sin brede kunnskap i undervisningen.

Pris fast plass hele våren 3130,- Ikke yoga uke 8,14 og 20.

Anna møter du også på Ashtanga yoga torsdager. 

Fredag kl 10.00-11.00 underviser Anne Kristine Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2

Når du deltar på denne klassen vil du få en god balanse mellom dynamiske øvelser med moderat belastning og rolige øvelser som tøyer og løser opp i spent og stiv muskulatur Øvelsene gjøres i et tempo hvor du vil oppleve å ha god tid. 

Når Anne Kristine underviser vil du raskt kjenne at hun skaper en uhøytidelig og inkluderende atmosfære i yogarommet. Hun vil også motivere deg til å yte det lille ekstra, nesten så du ikke merker at du tok litt ekstra i.

Pris plass hele våren 3130,- Ikke yoga uke 8,14 og 20.

Anne Kristine møter du også på Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 tirsdager, Rygg og nakke yoga onsdag , Styrke iYoga og Yin iYoga tirsdager og Flyt iYoga onsdag.

YIN IYOGA rolig tempo nivå 1

IMG_4711.jpeg

Yin iYoga rolig tempo nivå 1, gjør du øvelser som tøyer i muskulatur og bindevev, samtidig som du lar kropp og sinn hvile. I klassen er det fokus på pust og avspenning, som skaper en unik ro som hjelper til med å løse opp i muskelspenninger, samt redusere mentalt stress. Øvelsene i Yin iYoga holdes fra ca. 2 - 10 minutter. Tøyende øvelser i bindevevet og muskulatur stimulere væske-produksjonen i ledd, fasia og muskulatur. Slik «smører» øvelsene kroppen, som kan redusere smerte og bedre samt øke bevegelighet. Avspenning og ro gir mange opplevelse av mer energi, samt bedre søvnkvalitet.
Når du deltar på Yin iYoga kan du gi slipp på hverdagens krav og plikter. Du vil oppleve å lande, og være tilstede her og nå, som også reduserer fysisk og mentalt stress.
Yin iYoga for alle.

Mandager kl. 20.15-21.30
Pris fast plass hele våren kr. 3260,-. Ikke kurs uke 8, 14,15 og 20.

Tirsdager kl. 17.45-18.45
Pris fast plass hele våren kr. 3130,- . Ikke kurs uke 8,14 og 20.

Børre underviser tirsdager. Når du deltar på Børres klasse vil du rask kjenne at du slapper av. Han skaper en ro i yogarommet som du vil kjenne at du kan falle til ro i, og“bare være her og nå". Han gir deg individuell veiledning og tilrettelegger øvelser når du har behov. Børre er opptatt av at du skal få utbytte og kjenne at øvelsene har effekt, både fysisk og mentalt. Derfor er det ikke viktig at alle gjør samme øvelser, heller at du opplever at  øvelsene har effekt. Børre møter du også på workshops som Luksus Yin iYoga og Yin iYoga og gongbad.

Sunniva underviser mandager. Sunniva utstråler varme og omsorg, og når du deltar på Sunnivas klasse vil du oppleve at hennes ro og tilstedeværelses smitter over på deg. Sunniva har tro på at yoga har en unik evne til å gi dyp kontakt med kropp og sinn. I hennes klasser vil du oppleve at hun knytter sammen fysisk og mental tilnærming til yoga. Hun er også opptatt av å gi rom for utvikling basert på den enkeltes behov. Som lærer har Sunniva fokus på at alle skal bli sett og føle seg trygge på matten. Sunniva møter du også på Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2. 

Anne Kristine og Carina undervise Yin iYoga tirsdager sammen med Børre. Anne Kristine og Carina er opptatt av at yogaen skal tilpasses deg. Du skal ikke tilpasse deg yogaen. Når du deltar på deres klasse vil du oppleve at de ser hver enkelt deltaker, og gir den enkelte individuelle tilpasninger og veiledning. Anne Kristine og Carina er opptatt av å se hver enkelt, og skape et rom som føles trygt og godt å være i for alle. Smilet og latteren sitter også løst hos dem begge. I Anne Kristine og Carina´s klasser vil du oppleve at det en uhøytidelig og inkluderende atmosfære, hvor du kan lande og slippe taket på hverdagens krav og plikter.  Anne Kristine møter du også på Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 og rask tempo nivå 2 tirsdager, Flyt iYoga raskt tempo nivå 2 onsdager, Rygg og nakke yoga onsdager og Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2 fredager. Carina møter du på Styrke iYoga raskt tempo nivå 2, og Yoga mot stress mandager. I tillegg vil du møte dem begge på ulike workshops.

RYGG OG NAKKE YOGA - rehabilitering og opptrening, rolig tempo nivå 1

Rygg og nakke yoga er en rolig klasse hvor alle øvelser gjøres i et rolig tempo. Det gjøres øvelser for hele kroppen, som bevegelighetsøvelser,  tøyende øvelser, funksjonelle styrkende øvelser samt avspenningsøvelser med fokus på pust. Alle øvelsene er rehabiliterende og forebyggende for smerter og spenninger, og er tilpasset slik  at alle kan utføre øvelsene på sitt nivå. Rygg og nakke yoga passer for personer som har smerter og spenninger i kroppen, eller kjenner at de  har lite energi. Opplever du at smerter og spenninger er et hinder for aktivitet, kan du delta på Rygg og nakke yoga. Klassen egner seg også for deg som har vært i lite aktivitet over lengre tid, og ønsker å komme i gang med trening/yoga. Rygg og nakke yoga passer også for gravide som ønsker å holde seg i bevegelse gjennom svangerskapet. 

Når du deltar på nakke og rygg yoga vil du oppleve at bevegelse og fokus på pust og avspenning etterlater ro i kropp og sinn, som igjen øker opplevelse av velvære. Evne til avspenning kan også gi økt konsentrasjonsevne.

Rygg og nakke yoga kan legge grunnlag for at du på sikt kan øke belastning på aktivitet. Når du kjenner at du kan mestre mer belastning i øvelsene, kan klasser som  Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 og Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2 være klasser du kan delta på . Opplever du at nivået i Rygg og nakke yoga er perfekt for deg, kan klasser som Yin yoga, Yoga mot stress og Mediyoga være klaser som også kan passe for deg. 

Anne Kristine underviser Rygg og nakke yoga. Hun har bred og lang erfaring i å underviser yoga, samt  styrke- og kondisjonstrening. Når du deltar på klassen vil hun gi deg alternativer og individuelle tilpasninger. Du vil oppleve det trygt og godt å delta på Rygg og nakke yoga med Anne Kristine.

Onsdager kr 18.00-19.00

Pris fast plass på ett helt kurs kr 1500,- pr. kurs.

Kurs 1: Uke 3-12, ikke kurs 8.

Kurs 2: Uke 13-23, ikke kurs 14 og 20.

Anne Kristine møter du også på Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 tirsdager og Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2 fredager,  Styrke iYoga raskt tempo nivå 2 og moderat tempo nivå 1 tirsdager, Yin Yoga tirsdager og Flyt iYoga raskt tempo nivå 2 onsdager.

STYRKE IYOGA vi tilbyr klasser med moderat og raskt tempo nivå 1 og 2

I Styrke iYoga Raskt tempo nivå 2 kombineres funksjonell hard styrketrening og yoga. I Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 gjøres styrkeøvelser med moderat belasting.

Styrke iYoga gjør du styrkeøvelser for store og små muskelgrupper, balanseøvelser og bevegelighetsøvelser som kan forebygge for skader og muskelsmerter. For å oppnå god og effektiv styrketrening for alle muskelgrupper benyttes strikker og slides som motstand. I klassen er det også fokus på pust, ro, avspenning og tilstedeværelse, som har god effekt på mental helse. Styrke iYoga gjør deg sterkere, og du vil oppleve at øvelsene løser opp i spenninger og gir økt bevegelighet. Fysiske øvelser, fokus på pust og tilstedeværelse gir mer overskudd og mindre mentalt stress.

 

Styrke iYoga raskt tempo nivå 2 passer for alle som liker å trene hard og effektiv styrke samt gjøre yoga. Tempo er raskt og det kan være hyppige skifter mellom øvelser.  Øvelser tilpasses slik at du får den belastning og de utfordring som er best for deg. 

Anne Kristine, Patricia og Carina underviser Styrke iYoga raskt tempo nivå 2. De har alle lang og bred erfaring fra yoga og styrketrening. Både som lærer og utøvere. Som lærer komplementerer de hverandre. Dette gir deg variasjon som er helsefremmende og godt både for fysisk- og psykisk helse. Anne Kristine, Patricia og Carina skaper alle en trygg og god atmosfære i yogasalen hvor du opplever bli sett og få individuell veiledning. De tilrettelegger øvelsene slik at du skal få mestring, samtidig som du får mulighet til å utfordre deg selv. Som lærere har de en uhøytidelig tilnærming til yoga. Du vil raskt kjenne den lette og gode stemning i rommet, som gjerne har et innslag av litt humor når de underviser. Når du deltar på Styrke iYoga raskt tempo nivå 2 vil du kjenne at du blir sterkere og mer bevegelig.

Tirsdager kl 19.00-20.00

Pris fast plass hele våren  kr. 3130,- Ikke yoga uke 8,14 og 20.
 

Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 kombinerer funksjonell styrketrening og yoga, og passer for alle som ønsker å trene styrke med moderat belastning samt gjøre yoga. Øvelser gjøres i et tempo som er enkelt å følge, og det er lett å tilpasse belastningen i øvelsene. Klassen kan også passe for gravide som ønsker å trene styrke og bevegelighet under svangerskapet.
Når du delta på klassen vil du gjøre styrkeøvelser for store og små muskelgrupper, balanseøvelser og bevegelighetsøvelser som kan forebygge for skader og muskelsmerter.  Du vil også ha fokus på pust, ro, avspenning og tilstedeværelse, som har god effekt på mental helse. For å oppnå god og effektiv styrketrening for alle muskelgrupper benyttes strikker og slides som motstand.
Styrke iYoga gjør deg sterkere. Du vil oppleve at øvelsene løser opp i spenninger og gir økt bevegelighet. Fysiske øvelser, fokus på pust og tilstedeværelse gir mer overskudd og mindre mentalt stress.
Når Anne Kristine underviser vil du du raskt kjenne på den lette og uhøytidelig stemningen i yogarommet. Du vil oppleve å bli sett, og få individuell veiledning. Anne Kristine underviser og  tilrettelegge sine klasser slik at du skal oppleve mestring, samtidig som hun vil motivere deg til å gi det lille ekstras, nesten uten at du har merket at du har tatt i litt ekstras.
Anne Kristine har lang og bred erfaring fra yoga og styrketrening, både som lærer og utøvere. Hennes undervisning bærer preg av dybdekunnskap innen fysisk og mental trening og helse.

Tirsdager kr 10.00-11.00

Pris fast plass hele våren kr. 3130,- Ikke yoga uke 8,14 og 20.

 

Anne Kristine møter du også på Rygg og nakke yoga rolige tempo nivå 1 og Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2, Styrke iYoga raskt tempo nivå 2, Flyt iYoga raskt tempo nivå 2 og Yin iYoga rolig tempo nivå 1. 

Carina møter du også på Yoga mot stress rolig tempo nivå 1 , Yin iYoga rolig tempo nivå og Flyt iYoga raskt tempo nivå 2. 

Patricia møter du også på Flyt iYoga raskt tempo nivå 2.

FLYT IYOGA raskt tempo nivå 2

IMG_5410.jpeg

Flyt iYoga er en dynamisk klasse med mye bevegelse hvor det er minimalt med belastning på armer, skuldre og håndledd. Øvelsene settes sammen i sekvenser med flytende overganger, gjerne i en god kombinasjon av styrkende øvelser og bevegelighetsøvelser. Når du deltar på klassen vil du kjenne at du får økt styrke i ben, mage og rygg, samt at du får løst opp i spent muskulatur. Det er også fokus på pust som hjelper til med å lande i øyeblikket og gi fysisk og mental avspenning. 

Klassen passer for deg som ønsker å gjøre yoga med raskt tempo, og med minimalt av belastning på armer og skuldre. I klassen tilnærmer vi oss yoga med en nysgjerrig, utforskende og leken holdning.  Du vil få alternativer ved behov, slik at du skal få utbytte og oppleve mestring når du deltar.

Anne Kristine og Patricia underviser Flyt iYoga. Begge har lang og bred erfaring fra å undervise yoga, kondisjon- og styrketrening. Du vil raskt oppleve at de begge deler raust av sin kunnskap når de underviser. Når du deltar på Flyt iYoga vil du erfare å få god variasjon av øvelser og innhold i klassene. I tillegg til å utfordre kroppen, vil du oppleve at Patricia og Anne Kristine  bringer inn temaer som både kan knyttes til fysisk og psykisk helse. 

Onsdager kl 19.15-20.15.

Pris fast plass hele våren kr 3130- Ikke yoga uke 8, 14 og 20.

Anne Kristine møter du også på Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 tirsdager, Rygg og nakke yoga onsdager og Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2 fredager.

Patricia møter du også på Styrke iYoga raskt tempo nivå 2 tirsdager.  

BARSEL YOGA rolig tempo nivå 1

Bilde 11.12.2022 klokken 08.32.jpg

Timen baserer seg på øvelser fra MediYoga, som gjøres med gjentagende myke og rolige bevegelser. Øvelsene gjøres fra 1 til 3 minutter. Mellom øvelsene er det pustepause hvor du slapper av. 

På kurset er det fokus på øvelser som styrke bekkenbunn, coremuskulatur og rygg. Og det gjøres øvelser som løser opp i stive og spente muskler i nakke og rygg. 
Separasjon av magemuskler er vanlig, og normalt under graviditet. I de fleste tilfeller går musklene tilbake av seg selv etter noen uker eller måneder etter fødselen. På dette kurset er øvelser som styrker coremuskulatur tilpasset slik at du gjør øvelser som hjelper til å minisere deling av magemuskler, og som styrke core muskulatur på riktig måte etter fødsel. 
Amming og bæring kan gi mye belastning på øvre del av ryggen, skuldre og nakke. Mange opplever å få smerter og spenninger i disse områdene. Øvelser som gjøres i klassen bidrar til gi slipp på spenninger og styrke muskulatur i disse områdene. Ved å øke styrke og løse opp i spenninger opplever mange å bedre kroppsholdning, som igjen kan ha positiv innvirkning på smerte og spenninger. 

Babyen er med i klassen, har babyen behov for å mates eller skiftes på kan du gjøre det underveis i klassen. Enkelte øvelser tilpasses slik at babyen også kan være med i øvelsen. I slutten av klassen settes det av tid til en kort babymassasje. 

Du kan starter på barselyoga 6 uker etter vanlig fødsel, eller ved godkjenning/anbefaling fra lege etter keisersnitt.

ulia underviser Barsel yoga. Hun har har flere utdanninger som retter seg mot kvinner i  barsel. Hun også tatt egne kurs med fokus på øvelser som er tilpasset delte magemuskler. Julia er opptatt av å gi kvinner i barsel yoga tilpasset deres livssituasjon. Når du kommer på Bare yoga skaper Julia et rom hvor du både kan være tilstede sammen med babyen din samtidig som du gjøre øvelser tilpasse barsel tiden.  

 

Onsdager k. 10.30-11.30.

Kurs 1, 8 ukers kurs, uke  4-12. Ikke kurs uke 8.

Pris fast plass hele kurset kr. 1350-

Kurs 2, 9 ukers kurs, uke 15-24. Ikke kurs uke 20.

Pris fast plass hele kurset kr. 1500,-

YOGA FOR GRAVID rolig tempo nivå 1
 

DSC_8014.jpg

Yoga for gravide er en rolig klasse med fokus på avspenning, tilstedeværelser og myke bevegelser, som stimulere vekst for babyen i magen og velvære for deg under svangerskapet.

Yoga for gravide er basert på Mediyoga, som har sine røtter fra Kundalini Yoga. Mediyoga har en forskningsbasert tilnærming til yoga, hvor fokus i mange av øvelsene er å stimulere produksjon oksytocin, som er stressreduserende, og hjelper til å øke sirkulasjonen og balanserer hormonene i kroppen.

På kurset  vil du gjøre rolige tilpassede bevegelser som masserer og løser opp i muskelspenninger og øker sirkulasjon i muskulatur. Bevegelsene vil etterlate en god følelse i  kroppen og sinnet,og gir kropp og sinn mulighet til å hvile. Slik gir du kroppen mulighet til å gjøre det den skal, hvile, som å gir deg tilgang til beste i å være gravid.

Du vil trene på og lære pusteøvelser som er svært fordelaktige for kroppen under graviditeten, og hvordan du forbereder deg til fødsel.  Pust er det viktigste verktøyet du kan benytte under fødsel, og øver på pust vil komme til god nytt unde fødselen.

Pusteøvelser, avspenningsøvelser og meditasjoner vil i tillegg til å være stressreduserende mentalt og fysisk, også skape bånd mellom deg og babyen i magen.

Kroppen vet hva den skal gjøre hvis den får en sjanse til å gjøre det. På kurset Yoga for gravide vil du gjøre øvelser som er godt for godt for deg som går svanger og for babyen i magen.

Julia underviser yoga for gravide. Hun har har flere utdanninger innen barne-, barsel- og yoga for gravide. Hun er selv mor til fire og har hatt god nytte av Mediyoga under svangerskap. Julia brenner for å dele yoga med alle typer mennesker, i alle aldre og i ulike livssituasjoner. Julia er opptatt av at alle som kommer på yoga skal oppleve at det er godt å delta på yoga. Når du kommer på Yoga for gravide skaper Julia et rom hvor du som gravid kan få tid til å hvile og bare være.

 

ASHTANGA YOGA  raskt tempo nivå 3

monasterska-sesja-joga-czestochowa-47.JPG

Ashtanga vinyasa yoga er en yogaretning, eller et yogasystem K.Pattabhi Jois lærte av sin lærer Tirumalai Krishnamacharya, og som Pattabhi igjen lærte videre til sine elever. Nå kan du delta på Ashtanga vinyasa yoga hos iYoga, hvor  Anna vil lærer deg systemet. Øvelsene i Ashtanga vinyas yoga gjøres i en flytende fast rekkefølge, hvor pust og bevegelse synkroniseres. 

Ashtanga vinyasa yoga er en dynamisk yogaform som ofte beskrives som en fysisk krevende yogaformer. Ashtanga yoga er en kraftfull yogaform som øke mobilitet, gjør deg sterkere, og gir deg mer energi. På kurset er det fokus på utførelse av øvelsene. Du vil lære Ashtanga-yoga teknikker, og hvordan du skal aktivere ulike muskler og muskelgrupper når du utfører øvelsene. I tillegg vil du lære å benytte pust som støtte, både i de fysiske krevende øvelsen og i avspenning og meditasjon. Meditasjon og avspenning skaper en indre ro som redusere stress i kropp og sinn.

På kurset vil det også være fokus på yoga filosofi. Du vil blandt annet få innsikt i Patanjalis Yoga Sutra åttedelt vei, og hvordan du kan inkorporere stegene i egen yogapraksis.  Ashtanga yoga og  den åttedelt vei viser viktighet av å rette oppmerksomheten mot egne valg og handlinger, og du vil få økt bevissthet om hvordan dine valg og handlinger kan påvirke fysisk og mental helse.

Anna er en lærer som sprudler av positiv energi. Det er alltid et smil å få av Anna, og Annas smil smitter alltid. Anna har lang og bred erfaring fra yoga, styrketrening og kondisjonstrening. Når du deltar på Annas klasser, vil du oppleve at hun benytter sin brede kunnskap i undervisningen. I tillegg vil du raskt smittes av hennes lekende måte og formidle yoga på. 

Torsdager 20.25-21.30

Pris fast plass hele våren kr 3870,- Ikke kurs uke 8, 14 og 20.

 

Anna kan du også møter du på Dynamisk yoga onsdager, i tillegg til ulike workshops.

CLASSICAL HATHA YOGA moderat tempo nivå 2 
Vi anbefaler Dynamisk yoga mandag og tirsdag, da vi ikke har Hatha yoga på timeplanen.

IMG_4773.JPG

Hatha Yoga is a preparatory process of Yoga. Hatha Yoga (Sanskrit: "Discipline of Force") is a school of Yoga that stresses mastery of the body to attain spiritual perfection in which the mind is withdrawn from external objects.

In this class, we bring back classical Yoga as it was. It is not an exercise form. We will explore Hatha Yoga in ways that take you beyond certain limitations. Still, it is a physical preparation – preparing the body for a higher possibility.

 The class is divided into four sections.


Pranayama (Breathwork), first part of the class is about breathing exercises.
Warm-up, second part covers warm-up exercises for the whole body. Surya Namaskar (Sun Salutations) provides a complete warm-up to the spine and all the large muscle groups. Asanas, the third part will cover yoga asanas in the traditional sequence. Depending on your capability, you will hold the poses from 1 minute to 3 minutes. There will be short relaxation between the asanas now and then.
Final Relaxation, Savasana and Meditation. This is the most calming part of the class. Here you will get deep relaxation.

We will pair Dirgha breathing with Ujjayi breathing, which will be used throughout your practice. You will also learn how Prana and Asanas are interconnected. That they flow as one, as you move through asanas. Finally, prepare your mind ready for mediation.
 

Some of the benefits of Hatha Yoga are:

 • It improves mobility in the joints.

 • It improves flexibility in the connective tissue.

 • It improves metabolism.

 • It stimulates cell repair and regeneration.

 • It improves blood flow in the spinal cord and brain.

 • It improves the function of the lungs and heart.

 • Some of the mental benefits are:

 • It helps to calm down the senses.

 • It helps to improve concentration.

 • It brings balance to emotions.

 • It relieves anxiety and depression.

 • It removes mental fatigue.

If you are a beginner or an occasional practitioner looking to deepen your journey, this course is for you. This course will be held primarily in English. Sanskrit terms will be used occasionally, followed by English translations.

At Hatha yoga you will meet Thulasi. In her classes, you will quickly fall at ease in the harmonious atmosphere she establishes in the yoga room. 

She has a unique ability to convey yoga so you can find an inner peace that allows you to focus on yourself and your practice.

MEDIYOGA rolig tempo nivå 1
Vi har ikke Mediyoga på timeplanen, Yoga mot stress mandager kl 17.45 erstatter Mediyoga.

IMG_5048_edited.jpg

Mediyoga er basert på Kundalini yoga og var etablert som en rehabiliterende yogaform. Mediyoga kan gi bedre søvn, regulere blodtrykk, forbedre hormonbalanse samt redusere rygg-/nakkesmerter og hodepine. Mediyoga er basert på kunnskap og forskning om hvordan øke indre ro samt redusere stress og smerter.

En Mediyogaklassen begynner med inntoning og pusteøvelse, og fortsetter med myke og fleksible øvelser med gjentatt bevegelser i 1-3 minutter. Det er pustepause mellom øvelser, og det settes av tid til hvile og meditasjon. Klassen avsluttes med en kort avspenning og uttoning. Mediyoga er veldig rolig yogaform, og det gir god tid til å fokusere på deg selv og dine behov. Når du gjør øvelser, hviler og mediterer, vil du kjenner at du får kontakt med pusten og kan landet i øyeblikket. I Mediyoga jobbes det både fysisk, mentalt og på det følelsesmessige plan. Du vil få alternativer og tilpasninger når du har behov og trenger det. Mantra (yogasang) som synges har en beroligende effekt på kropp og sinn. Lyden og vibrasjonene stimulere sanser og følelser og resonnere i kroppen som tilbringer harmoni og balansen.

Mediyoga passer for alle, og spesielt for deg som ønsker å redusere mentalt og fysisk stress, samt har behov for å gjøre øvelser som øker overskudd og energi.

Kurset fokusere på endokrine kjertelsystemet og lymfesystemet. Det vil gjøres programmer som hjelpe til å vitalisere og balansere hormonsystemet og immunforsvar.

På Mediyoga vil du møte både Julia og Anita. Begge benytter Mediyoga som en del av sin daglige praksis, og brenner for å gi deg mulighet til det samme. Når du deltar på klassen vil du også få innsikt i hvordan du benytte øvelsene i hverdagen. Julia og Anita skaper en ro i yogarommet hvor det er godt å være. De har mange av de samme kvaliteter som lærere, samtidig som du er ulike og supplere hverandre. Når du kommer på klassen vil du møte  to dyktige lærer som formidle gleden av å gjøre yoga.

bottom of page